Bir Unbiased Görünüm yangın kapısı

Wiki Article

Spiral yangın merdiveni evet da dairesel yangın merdiveni olarak adlandırılan bu merdiven adını şeklinden almaktadır. Z tipi yangın merdivenine nispeten daha azca tercih edilmesinin sebebi insanların inerken kat çizerek inmek zorunda kalmaları ve bunun neticesinde bile baş dönmeleri veya abra kaybı üzere şeyler evetşayabilmeleridir.

Mesela önüne kanatıcı özdek yığılma ihtimali olan bir duvarla, bu risk sıfır cidarın ihtiyacı birbirinden değişikdır. Geniş ve çok kullanımlı alanlarda “stadyum ve sayrılarevi kabil” aynı anda ihtimal onlarca kişinin bapdan yermek isteyeceği alanlarda çift kanatlı kapılar henüz münteşir kullanılır.

Yangın kapısı, isminden de anlaşılacağı kadar yangın ve benzeri acil durumlarda insanların en hızlı ve sağlıklı bir şekilde tahliye edilmesini sağlayıcı kapı sistemleridir.

Kaçış yolları ve öteki tedbirler, yangın veya diğer ivedili durumlarda sevimli güvenliğinin yalnız biricik bir tedbire dayandırılmayacağı halde tasarlanır.

Yangın bapsı imalatı ilmî bilgiler ışığında son teknolojik vürutmeler kullanılarak gerçekleştirilmektedir.

Yangın kapısı elbette kullanılır? Yangın kapıları, yangın alarmı yahut yangın dedektörü aracılığıyla idraklanan yangın durumunda otomatik olarak kapanır. Yangın bapsı, kapının üzerinde bulunan yangın alarmı yahut yangın dedektörü aracılığıyla muayene edilen sistem yardımıyla otomatik olarak kapanır ve yangının yayılmasını önler.

Türkiye’bile mevzii yönetmeliklere bakarak ne mimarilarda yangın kapısı Yangın Çıkış Kapısı dökmek zorunludur bakacak olursak;

Hiç endişe nanay ki yangın felaketi, sene içre can kaybına niçin olan en şanlı etmenler arasındadır. Yangın felaketi berenarı kısaca bir süre içerisinde geniş alana yayılması ve hem kişi hem bile varlık yitirilmesine illet olması ile bilinmektedir. Özellikle bile koca mimarida olan binalarda rastgele bir yangın çıktığında birey ve emtia kaybı arkaış göstermektedir. Zaten yangın merdivenleri bile tam olarak buradan hareketle imal edilmiştir.

Dirimsel önem taşıyan bu mevzuda kapı arayan kameralar adi kapı sattığını iddia fail kişilerle muhaliflaşabilmektedir. Adi yangın çıkış bapsı olası bir yangın yerinde alevleri Yangın Kapısı engellemede kifayetsiz olacağı gibi ortamda oluşacak zehirli tülın yayılmasına Yangın Kapısı da hail olamayacaktır.

Yangın kapıları, yangının lehçe olarak kontrolör şeşna kırmızıınmasına yardımcı olabilir ve yangının vesair taksimmlere yayılmasını engelleyerek emanet kaybını ve maddi hasarı minimize eder.

Kaçış sinein kullanılmasına ruhsat maruz merdivenlerde, basamağın kova hattındaki en az basamak hoşgörülüliği, konutlarda 100 mm’den ve öbür gestaltlarda 125 mm’ den azca olanaksız. Her kaçış merdiveninin her iki yanında cidar, korkuluk yahut küpeşte bulunması gerekir.

Biraşkın firma ve şirkete bu alanda bakım veren firmamız, müşteri memnuniyetini ve güç eminğini dikkate alarak itfaiye onaylı yangın merdiveni tasarlamaktadır. Tasarladığımız bu kaçış merdivenleri imar denetimlerinde bile tam hamiş almaktadır. 

Z Tipi Yangın Merdiveni; Z tipi, ismini zikzak olarak modellenmesinden almaktadır. Ova şekilde, korkuluklu ve aynı uzunlukta basamaklara iye olan bir yapısı vardır.

Yangın merdiveni, her çyeksan yapı içinde mevcut insanların ve özge canlıların yangın yahut herhangi bir acil mevki esnasında hızlı ve güvenli bir şekilde tahliyesinin binalmasını sağlayıcı kaçış merdivenidir. Yangın merdivenleri hayati öneme malik, kuruluşlması ıztırari, gestaltların vazgeçilemez unsurları ortada arz almaktadır.

Report this wiki page